VideoFrank verkoopt Camerabewakingsystemen VideoFrank is Oke!
Nederlands English   
My Account  |  Cart Contents  |  Checkout   
  
  
  Home » Beveiligingscamera - Uitleg
   Categories
 1 -Opruiming


 2 -Complete Kits 


 3 -HD-CVI Cameras 


 4 -IP Cameras 


 5 -Analog Cameras 


 6 -HD-SDI FULL HD 


 7 -HD-AHD FULL HD


 8 -Opslag en Geheugen 


 9 -Video Verwerking 


 10 -Pan Tilt Zoom


 11 -Lenzen 


 12 -Stroomadapters


 13 -Kabels en Pluggen 


 14 -Draadloze Techniek 


 15 -Achteruitrij Camera's


 16 -Toebehoren 


 17 -Monitoren


 18 -Gereedschap


 19 -Diversen Alarm Systeem


 20 -Intercoms


 21 -Intercom IP


 22 -Spare Parts


 23 -Soldout Forever


 24 -Manuals & Software
   What's New?
Euro netsnoer 1,4 meter
Euro netsnoer 1,4 meter
€4,95
€2,85

IMAGE_BUTTON_MORENEWS
   Quick Find
 
Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search

Beveiligingscamera - Uitleg

VideoFrank geeft graag objectieve informatie over allerlei onderwerpen die betrekking hebben op gebied van beveiligingscamera's. Het is niet eenvoudig om de uitleg zowel begrijpelijk als volledig te houden. Om die reden is het vaak handig om gewoon te bellen. U legt uit wat u wilt, dan krijgt u een telefonisch advies en directe hulp bij het bij elkaar zoeken van de benodigdheden.

Beveiligingscamera - Uitleg
Overzicht 1 tot 2 (van 2 begrippen) Result Pages:  1 

Resolutie

Onder resolutie verstaan we het aantal beeldpunten waarmee een beeld is opgebouwd. Het verhaal is minder eenvoudig dan het lijkt. Meer is namelijk lang niet altijd beter. Er zijn een aantal standaardresoluties, we noemen er een paar:
  • CIF (352 x 288) circa 0,1MP
  • D1 (704x576) circa 0,4MP
  • HD (1280x720) circa 720P of 1MP
  • 1080N (1080 x 960) circa 1MP
  • FULL HD (1920 x 1080) 1080P of 2MP
  • UHD (3840 x 2160) of 8MP of 4K
Het is goed te beseffen dat een doorsnee monitor van 22 inch een resolutie heeft van 1920 x 1080 ofwel 2MP, twee megapixel dus. Als we een camerabeeld van 4 megapixel op deze monitor afbeelden, is het beeld niet scherper dan 2MP. Wel kan er in dat geval nog iets ingezoomd worden, maar niet veel. U kunt nog 1,41x inzoomen, daarboven worden alleen de pixels grover, er is geen winst in detail.

Meer pixels niet altijd beter? Dat vraagt om extra uitleg. Meer pixels betekent meer detail, zou je zeggen. In situaties met veel licht, zoals overdag, is dat zeker zo. Maar in de nacht, wanneer u het meest op uw camera's rekent, kan dat voordeel ook een nadeel zijn. Meer pixels op een sensor, betekent dat die pixels ook kleiner zijn. En een kleinere pixel vangt minder licht. Het signaal moet meer versterkt worden en er ontstaat ruis. Er is in de camera vaak wel een ruisonderdrukking actief, maar die werkt op het principe van aangrenzende pixels samenvoegen en middelen. En daar gaat uw resolutie. In de nacht kan de effectieve resolutie wel met een factor 4 of meer afnemen. Duurdere camera's hebben daar wel minder last van. In het goedkopere segment geven 720P of 1MP camera's vaak een beter nachtbeeld dan de 1080P of 2M modellen. Toch iets om bij stil te staan.

Meer megapixels geven dus niet altijd een beter beeld. De grootste winst maakt u door te kiezen voor een camera met verstelbare lens. Zoom de lens zover in dat u alleen dat stuk beeld overhoudt waar uw interesse naar uitgaat. Op die manier verspilt u geen pixels aan onbelangrijke details. Een groot stuk blauwe lucht is wel leuk voor een aantrekkelijk plaatje, maar richt de camera liever wat naar beneden, waar iets te zien is. Kies bij een beperkt budget liever voor een 720P dan een 1080P.

Stel de opname altijd in op de hoogst mogelijke kwaliteit die de camera levert. Besteed aandacht aan de scherpstelling van de camera, indien van toepassing. Het is werkelijk zonde als uw megapixel camera niet scherp staat afgesteld. Maak de lens/kap regelmatig schoon, want ook daar kunt u scherpte verliezen door vuil en aanslag.

Software & Instructies

Software & Instructies

   Shopping Cart
0 items
   VideoFrank is Oke!
Controleer het zelf op:Follow VideoFrank on Twitter
   Information
Contact Us
Beveiligingscamera - Uitleg
Is it in Stock?
Shipping & Returns
Find Installer
Conditions of Use
What is VAT?
Privacy Notice
Lens Calculator
Dealers and Resellers
Road Map


Prijzen Inclusief BTWPaypal Betaling
Verzending Per NL Post
Bitcoins Accepted

Copyright © Frank Techniek, Vennestraat 11X, 2161 LE Lisse, Nederland, KvK 28103556